072-257-5076

ליווי משפטי לחברות

נשמח לעמוד לרשותכם בכל עת,
חייגו אלינו 072-257-5076
או מלאו את הטופס הבא:

אם אתם מקימים חברה או עסק, לפניכם מידע חשוב שיחסוך לכם בעיות והוצאות מיותרות בהמשך

הקמת חברה היא תהליך חשוב ומורכב, כמו גם פירוק חברה. לתהליכים אלו דקויות ומשמעויות משפטיות חשובות. לכן, חשוב לקבל ייעוץ משפטי מעו"ד שמתמחה בדיני חברות כבר משלב הקמת החברה ועד לפירוקה (במקרה הצורך).

ייעוץ משפטי לחברות כולל לרוב נושאים מגוונים, כגון: התקשרויות עם ספקים ולקוחות, הסכמים עם עובדים וזכויותיהם, נכסים מוחשיים כמו: כלי רכב ונדל"ן וכן נכסים בתחום הקניין הרוחני, כמו פטנטים.

ליווי משפטי יכלול גם ייעוץ בכל מה שנוגע לחלוקת מניות, דיבידנדים ועוד.

השלבים בהקמת חברה או בהקמת עסק הם הכרחיים, ואין לפסוח על אחד מהם. לכן, כדי לא לטעות, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בליווי משפטי לחברות.

חשוב לציין, כי ההבדל העיקרי בין חברה לבין שותפות או עוסק מורשה הוא, שחברה היא אישיות משפטית נפרדת שעומדת בפני עצמה. בנוסף, חברה חייבת להיות רשומה אצל רשם החברות.

הקמת חברה

ראשית, יש להחליט על סוג החברה אותה אנו עומדים להקים. לרוב מדובר בהקמת חברה בע"מ. המשמעות היא שבעלי החברה אחראים לשלם את החובות של החברה רק עד לגובה סכום המניות הכולל שהם מחזיקים בידיהם.

לאחר מכן יש לבחור לחברה שם, לנסח תקנון ולמנות דירקטורים.

בסיום שלב זה, מגיע השלב החשוב בפתיחת חברה בע"מ, השלב של רישום החברה אצל רשם החברות. ישנם מספר מסמכים אותם יש להגיש לרשם, אשר לרוב עוה"ד מכין אותם.

לאחר קבלת האישור מרשם החברות וכן מספר הח.פ., יש לפתוח תיקים ברשויות המס: מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי.

חשוב לציין, כי כל חברה חייבת "לנהל ספרים", כלומר: דו"חות כספיים עם מידע על פעילותה העסקית. ניהול הספרים מתבצע על ידי רואה חשבון, אשר מעביר אחת לשנה את הדו"חות לרשויות השונות.

הקמת עסק

אם אתם מעוניינים לפתוח עסק, דעו כי לפני שאתם מזדרזים לפתוח תיק במס הכנסה, חשוב שתשקיעו זמן ומחשבה באפיון העסק: מי קהל היעד שלכם? מה שם העסק? היכן העסק עומד לפעול?

לאחר מכן מומלץ להכין תכנית עסקית, אשר תכלול תכנון כלכלי ופיננסי.

השלב הבא הוא בחינת היקף הפעילות הצפוי בעסק ומהו גודל העסק. האם מדובר בעוסק פטור, אשר לא צריך לשלם מע"מ ושמחזור העסקאות שלו לא עולה על הסכום המוגדר בחוק, או שמדובר בעוסק מורשה, היינו: עצמאי שפתח תיק במע"מ, וקבל מספר עוסק באמצעותו הוא רשאי להוציא חשבוניות מס ללקוחותיו.

אופציה אחרת, היא כמובן, הקמת חברה בע"מ – כפי שהוסבר לעיל.

ע"פ החוק, כל בעל עסק חדש חייב לרשום את העסק שלו במע"מ, בביטוח לאומי ובמס הכנסה מיד עם הקמתו. גם כאן, בדומה להליך התואר בפתיחת חברה, יש לצרף מסמכים שונים.

לאחר פתיחת התיק ברשויות השונות, יש ללכת לבנק ולפתוח חשבון עסקי עבור העסק.

פירוק חברה

פירוק חברה הוא עצירת כל הפעילות העסקית של החברה מסיבות שונות.

זהו תהליך מורכב, אשר דורש התייחסות לפרטים וליווי מקצועי של עו"ד חברות אשר בקי בתחום.

הפירוק יכול להיות מרצון או בצו בית משפט.

פירוק חברה מרצון

פירוק מרצון נעשה ביוזמת בעלי המניות של החברה. לא אחת, מתקבלת החלטה לסיים את פעילות החברה.
כשלחברה יש כושר פירעון ובעלי החברה מחליטים לפרוע את המניות – בית המשפט לא יהיה מעורב בתהליך והמפרק ייבחר ע"י החברה.
ההליך של פירוק מרצון הוא הליך מחוץ לכותלי בית המשפט, ונעשה מול רשם החברות בלבד.

במצב של חדלות פירעון, הפירוק יתנהל ע"י הנושים. בעיקרון, כל נושה של החברה יכול להגיש בקשה לביהמ"ש לפירוק החברה. ההגיון מאחורי פירוק חברה ע"י נושים הוא, שהנושים הם בעלי האינטרס הגדול ביותר לפירוק החברה (כדי לקבל את כספם), ולכן הם ידאגו לעשות זאת בצורה הטובה ביותר האפשרית.

פירוק בצו בית משפט

לפעמים חברה מקבלת החלטות עסקיות אשר אינן טובות לה, והיא נקלעת לקשיים כלכליים. מצטברים חובות ואין לחברה דרך להחזיר אותם. במקרים כאלו ואחרים, ייתכן שהחברה תגיע למצב של פירוק.

בית המשפט יפקח על תהליך הפירוק כאשר החברה מגיעה למצב של חדלות פירעון או במצב שבו פעילותה העסקית של החברה לא אפשרית יותר (פירוק מן הצדק ומן היושר).

בית המשפט ימנה מפרק, אשר יאסוף את המידע על החוב, הנושים של החברה, נכסי החברה ויחלק את הנכסים בין הנושים.

הקמת שותפות ופירוקה

חשוב לציין, כי אם אתם בוחרים בדרך של פתיחת שותפות, גם כאן חשוב לקבל ייעוץ מקצועי ולבחון האם תהיה זו שותפות כללית או שותפות מוגבלת. כמו כן, בשונה מחברה, חלה על כל אחד מהשותפים חבות אישית. במקרה ששותפים מגיעים לפרשת דרכים מקצועית, ניתן לפרק שותפות עסקית בהתאם לכללים שבפקודת השותפויות.

עו"ד ליווי חברות, עו"ד ארז אסרף, יתן לכם ייעוץ משפטי מקצועי וליווי מקיף, החל מהרגע שבו החלטתם להקים חברה ולאורך כל הדרך.