רוב הישראלים מעוניינים לרכוש דירה משלהם בשלב מסוים בחייהם. רכישת דירה חדשה מעניקה בטחון, ומאפשרת לאדם להתבסס ולהגיע ליציבות כלכלית.
עם זאת, כולנו יודעים שבישראל של ימינו המצב לא פשוט. ממוצע המחירים של הדירות רק עולה ועולה, ורבים מתקשים ברכישת דירה הולמת למגורים ומתפשרים על דירות ישנות ולקויות.
החלופה המומלצת היא אפשרות של רכישת דירה מקבלן, כאשר באופן מפתיע היא עשויה להיות זולה יותר מדירות יד שניה באותו אזור מגורים.
העובדה שמדובר בדירה חדשה, בה איש לא התגורר לפני הדייר הנוכחי והאפשרות לעשות בדירה כמעט כל שיעלה בדמיון: לשבור קירות, להוסיף מטבח ולערוך שינויים שונים, קורצת מאוד לרוכשים שבדרך.
כמשרד עו"ד המתמחה במקרקעין מזה שנים, אנו חשים חובה להאיר את עינכם לפני רכישת דירה מקבלן. יש הרבה דברים שכדאי לבדוק בנוגע לקבלן והנכס שאתם מתעתדים לרכוש, וכיוון שקניית נכס היא הוצאה גדולה, טבעי שתרצו לעשות הכל בכדי להיות כמה שיותר בטוחים בנוגע לרכישה.
בכתבה הנוכחית מפורטות כל העילות לתביעות של רוכשי דירות נגד קבלנים וכיצד ניתן לפעול למיצוי זכויותיכם.
כחלק מההגנה על רוכשי הדירות, שכוחם חלש באופן משמעותי מול הקבלן, קובע חוק המכר פיצויים בגין איחור במסירת הדירה.
אנו מלווים רוכשים לאורך עסקאות מכר ומגישים תביעות בגין פיצויים על איחור במסירת דירה מקבלן.
במסגרת החתימה על חוזה הרכישה, מחויב הקבלן למסור את התאריך המדויק למסירת הדירה. החוק מגן על רוכשי הדירה, כאשר קיים איחור במועד המסירה שתואם מראש קיים בחוק מנגנון פיצוי ברור ומחייב.
כמשרד עו"ד ששם את לקוחותיו במרכז ומייצג את הרוכשים, אנו דואגים להגיש עבורכם את התביעה כנגד הקבלן שמנסה לחמוק מתשלום או לעקוף את חוק המכר, נלחמים עבורכם ומצליחים להשיג פיצויים.
למרות הכותרת האבסורדית, ליקויי בניה בדירה חדשה מקבלן הם דבר שכיח ונפוץ עד מאוד.
ליקויים בטיחותיים עשויים להיות: ממ"ד שאינו לפי התקן, מסדרונות ומעברים צרים מדי, חלונות לא תקינים ועוד;
ליקויים אסתטיים כגון: עובש ורטיבות בתקרה או בקירות;
ליקויי ריצוף הכוללים רצפה שקועה, מרצפת מתנדנדת או ריצוף סדוק;
או ליקויי בניה חמורים המובילים לירידת ערך בנכס, כגון: פתחי חלונות או דלתות לא בתקן, ליקויי בניה בעבודות השלד, תכנון מדרגות לא בטיחותי ועוד.
בחוק המכר (דירות), התשל”ג-1973 שהוא החוק הנוגע לליקויי בניה בדירות בישראל, נמצא בפירוש בסעיף תיקון הליקוי "יש לאפשר למוכר הזדמנות נאותה" לתקן את ליקוי הבניה.
לפני הכל, חשוב להדגיש כי במידה ורוכש הדירה מזהה ליקוי בניה, יש להודיע לקבלן בהקדם האפשרי כדי לאפשר לו לתקן את המעוות.
אם וכאשר מתקבלת החלטה להגיש תביעה, נוכל לסייע לכם יחד עם צוות מהנדסים ויועצים מתחומים שונים להגיש חוות דעת מקצועית בנוגע לליקויים ואחריות הקבלן בנושא.
למשרדנו רקורד עשיר בתחום ליקויי הבניה, עם ידע מקיף בתחום.
משרד עו"ד ארז אסרף – עומדים על זכויותיכם מול הקבלנים!
אם אתם מתכוננים לרכוש דירה חדשה מקבלן, למשרד עו"ד ארז אסרף ניסיון רב בסוגיות מורכבות הקשורות לדיני מקרקעין. נדאג לפעול למענכם למען הבטחת, שמירה ומיצוי מלא של זכויותיכם.
יש מספר אמצעים שיכולים לסייע:
אנו בודקים מי בעלי הקרקע, האם היא בבעלות הקבלן או מנהל מקרקעי ישראל. כמו כן, האם הקבלן קיבל זכות לבניה ומכירת דירה – לשם כך, תצטרכו לבקש מהקבלן את מספר הגוש ואת החלקה עליה אמור להבנות הפרויקט.
בדיקה יסודית ומעמיקה של מוניטין החברה הקבלנית: בדיקת איתנות פיננסית, רוכשים שקנו דירה בעבר, לוחות זמנים וכן הלאה.
אנו בודקים האם יש חברה פיננסית או בנק המלווה את היזם/הקבלן. במידה והתשובה שלילית, נברר איזו בטוחה מעניק הקבלן עבור כל תשלום.
הערות על סעיפים שונים המקפחים את רוכשי הדירות ומטיבים עם הקבלן כדי למנוע סיבוכים עתידיים.
במידה ונדרש, נפעל להגיש תביעות נגד קבלנים שפעלו בניגוד לחוק המכר במקרים של ליקויי בניה, איחור במסירת הדירה וכן הלאה.
עליכם לבדוק ממי בפועל אתם רוכשים דירה, האם מחברת בניה או מקבלן או משניהם יחד? יש לבדוק את החוסן הכלכלי שלהם והאם הם נוהגים לעמוד בהתחייבויותיהם כלפי הרוכשים. רצוי מאוד לבקר בפרויקטים קודמים שבנה הקבלן ואף להתעניין אצל בעלי הדירות האם הם מרוצים מהדירות עצמן ומאופן הטיפול בליקויי הבניה הקיימים.
על הקבלן לצרף לחוזה מפרט טכני המתאר את האביזרים הנדרשים לצורך הבניה, החומרים, רמת הגימור, שרטוט של הדירה, החדרים והמרחב. ככל שהשרטוט יהיה מפורט יותר, כך תוכלו לגשת לעסקה בבטחון גדול יותר.
יש לקבל מחירון נפרד לשינויים, מאחר ובדרך כלל כל שינוי מהחוזה המקורי שנחתם מול הקבלן כרוך בעלויות. כך תהיה לכם כרוכשים האפשרות לבחון האם לבצע שינוי בדירה מעבר למפרט אותו מסר הקבלן.
ודאו כי נרשם בהסכם, המועד הסופי לרישום הבעלות בדירה על שמכם (הקונים).
מומלץ לבדוק לעומק את סביבת המגורים. יש לוודא כי אין מפגעים סביבתיים שעשויים לגרום לרעש, מבני תעשיה באזור, מגדל מגורים גבוה שנמצא בבניה, רכבת ועוד.
מומלץ לבדוק מי בעלי הקרקע עליו נבנה הפרויקט, לרבות בדיקה כי אין שיעבודים ועיקולים על הקרקע או זכויות לצד שלישי.
יש לוודא כי ההסכם מגבה את רוכש הדירה: במקרה בו הקבלן יאחר במסירת הדירה הוא יחויב לשלם לקונה פיצוי מתאים.
יש להגדיר תאריך יעד למסירת הדירה, כאשר חריגה ממנו תלווה בתשלום שכירות חודשית מצד הקבלן.
בהרבה מקרים קורה שדירות שנקנות מקבלן נרכשות "על הנייר" עוד לפני תהליך הבניה בפועל. מצד אחד, עבור קונים רבים זו הזדמנות לקנות דירה בחסכון כספי, אולם מצד שני עשוי להיווצר מצב בו התכנון יהיה רחוק ולוקה בחסר לעומת הדירה במציאות. לכן, מומלץ לציין בחוזה שאתם חותמים מול היזם, כי הוא מתחייב לכל אחד מהפרטים שהובטחו "על הנייר".